Jagt Journal
Bo Simonsen
2012

Maj:
Bukkejagten blev ldt forsømt i år, da jeg var en tur i Canada sammen med Alexander. Da jeg endelig kom til Skindbjerglund var der sat kreatur ud og bevoksningen var for høj, men der var dog mange gode morgner.

Oktober:

6. Jagten var i Hvidbjerg jagtforening på den anden síde af Skive. Som sædvanlig var der mange mennesker og megen hygge. Der blev skudt et enkelt rådyr. Jeg var på det nærmeste ved, at blive rendt ned af hare. De er dog fredede i Himmerland, så de fik lov at løbe. Nickey var med på jagten. Efterfølgende var der gule ærter.

14. Første jagt i Uhrehøj. En fin jagt med masser af vildt. Man skal dog vende sig til, at der kommer mountainbiker overalt. Nicky var med på jagten. Der blev nedlagt 4 stk. råvildt ialt.20. Jagt i Årsegnens Jagtforening. Jagten sejlede i dårlig ledelse.Arealerne var flyvepladsen samt kommuneskoven og en æbleplantage. Udbyttet var et dyr og en skade.

21. Årets første jagt i Hadsund jagtforening. Lars lavede et flot stykke arbejde som jagtleder. 27 deltog. 1 enkelt dyr på paraden. Her var Nickey også med.

27. Årets første jagt i Skindbjerglund. Der blev set 4 stk. råvildt, men der blev ikke afgivet skud. Dr. Momme ekselerede i bålmad efterfølgende med stor sucess. En blanding af kvægdrift og hård skovning har ændret betingelserne markant. Seedorff, Skanborg og Nickey var med som gæster. Både Nickey og Alexander var med.Tinna var med for første gang i år. Hun begynder snart at opfører sig som en jagthund.

 November:

 3. Endnu en jagt i Uhrehøj plantage og endnu en gang i selskab med Nickey. Denne gang var udbyttet dog kun et enkelt rådyr. En glimrende jagt, der dog blev præget af at en enkelt hund forlod jagten i utide og løb væk.

4. Hadsund var atter udgangspunkt for en jagt. 17 deltagere. En lidt skarp parole med indlæg om anskydninger fik de fleste til, at holde lidt igen på skydningen.Kun en enkelt fasan blev leveret. Det er dog rart at se, at de nye jagttegnselever opfører sig rigtig godt på jagterne. Mange erfarne jægere kunne godt lærer noget her.

10. Kjeld havde inviteret på jagt nord for Suldrup. 400 hektar agerjord med lidt småskove. Der blev leveret 2 bekasiner og et enkelt rådyr. Til gengæld blev der set 10-15 dyr ud over markerne. Perfekt til riffeljagt. En fin jagt, men næste gang er det gummistøvler i gullerodsmarkerne. Der blev lavet forplejning i den helt sværre klasse. Der var vist mest brug for en lang middagslur bagefter.

17. Skindbjerglund. Dette var den 2. og sidste hagljagt. Skindbjerglund kræver mange hunde for at kunne drives af på en fornuftig måde. Heldigvis har vi nogle ganske gode gæster med.

December:17. - 18. Så var der endnu engang tid til jagt i Vestjylland. Bl.a. Hoverdal plantage. Ankomsten blev noget sent, men der blev dog tid til en god snak og en fin middag inden dynerne kaldte. Tidlig op, morgenmad og så afsted til Fejsø hus hvor parolen blev afholdt. Henrik Hansen satte os af. Min plads var på jorden denne gang, men det skulle vise sig ikke at være en ulempe. Kort tid efter at Henrik havde forladt mig fik jeg øje på et rådyr. Nu var det jo selvfølgelig kronhjorte, der var øverst på listen, men dette fine dyr havde noget specielt på hovdet, så jeg måtte simpelthen se nærmere på det. Små 100 meter, skydestok og dyret i langsom skridt. Han fandt aldrig ud af hvad der skete. Parolen lød, forlad ikke posten før du bliver samlet op, så det var med, at bevæbne sig med tålmodighed. Henrik kom og samlede os ind og jeg havde skudt en "ulige spidsbuk".
 


 

29. december bød det på en tur i Skindbjerglund. Vejret var ok. Det var en ren riffeljagt. Lone gik med Chillie løst en tur igennem skoven. Det var ganske effektiv. Vi fik alle set vildt. Dog manglede jeg det sidste kuglefang til at kunne udnytte chancen til de dyr der kom forbi. Nickey var derimod ganske heldig/dygtig ikke mindre end 2 rålam faldt for hans kugler. Fint or forsvarligt. Derudover skød Frank Sonne en Rå. Alt i alt en god jagt. Desuden blev der for første gang set dåvildt på arealet,

6. januar 2013. En jagt i Hadsund. Både Nickey og Alexander valgte at gå med idag. Der var dog intet på paraden. Lars leverede et forbiskud til en fasankok og derudover blev der skudt forbi til et rådyr. Der var efterfølgende schweiz hund på. Dog uden resultat. Efterfølgende var der guleærter. Peter Poulsen var endnu engang kok i huset, Fremmødet var ok. 20 mand ialt heraf 7 med hund. 

 


 
ForsideDanmarkSverigeTysklandCanada - BCSkotland